Întâlnire cu Partidul Național Liberal despre legea partidelor și legile electorale

(23 dec 2014)

fb profileCampania Politică fără Bariere continuă seria de consultări cu formațiunile politice care, în campania electorală, și-au exprimat susținerea față de necesitatea schimbării legii partidelor politice și a legilor electorale.

Astăzi, 23 decembrie 2014, ne-am întâlnit cu dl. Mihai Voicu, membru al Partidului Naţional Liberal, desemnat pentru a discuta cu reprezentanţii Campaniei Politică fără Bariere despre modificările propuse cu privire la legislaţia partidelor politice şi legislaţia electorală.

În contextul reactivării Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, considerăm extrem de important ca partidele parlamentare să ia în considerare sugestii ce pot fi operate cu ocazia unei eventuale modificări a legii partidelor politice. Politică fără Bariere și-a reiterat disponibilitatea pentru dialog și a cerut deschiderea lucrărilor Comisiei cu un calendar asumat de consultări și dezbateri publice, demers care trebuie pornit cât mai devreme, având în vedere că următoarele alegeri, cele locale, vor avea loc în mai 2016, iar cele parlamentare în toamna aceluiaşi an. Este foarte importantă grăbirea demersului, pentru că orice modificare în legea partidelor și în legile electorale trebuie să intre în vigoare cu cel puțin un an înainte de data următoarelor alegeri, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și unei decizii a Curții Constituționale.

În urma întâlnirii, am fost informaţi că Biroul Permanent Naţional urmează să mandateze poziţia de principiu a noului PNL pentru reprezentanţii acestui partid în Parlament, inclusiv în Comisia specială. Campania Politică fără Bariere şi reprezentanţii PNL se vor întâlni în luna ianuarie 2015, pentru a discuta pe marginea proiectului tehnic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s