Întrevedere cu PSD, partid parlamentar ce a susținut schimbarea legii partidelor în campania electorală

(29 Nov 2014)

fb profileÎn urma finalizării campaniei electorale, campania Politică fără Bariere începe o serie de consultări cu formațiunile politice care, în campania electorală, și-au exprimat susținerea față de necesitatea schimbării legii partidelor politice și a legilor electorale.

Prima întrevedere a avut loc pe 26 noiembrie cu reprezentanta Partidului Social Democrat, desemnată pentru inițierea dialogului cu Politică fără Bariere, doamna Gabriela Podașcă.

În contextul reactivării Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, considerăm extrem de important ca partidele parlamentare să ia în considerare unele sugestii ce pot fi operate cu ocazia unei eventuale modificări a legii partidelor politice.

Politică fără Bariere și-a reiterat disponibilitatea pentru dialog și a cerut deschiderea lucrărilor Comisiei cu un calendar asumat de consultări și dezbateri publice, demers care trebuie pornit cât mai devreme, având în vedere că următoarele alegeri, cele locale, vor avea loc în mai 2016, iar cele parlamentare în toamna aceluiaşi an. Este foarte importantă grăbirea demersului, pentru că orice modificare în legea partidelor și în legile electorale trebuie să intre în vigoare cu cel puțin un an înainte de data alegerilor, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și unei decizii a Curții Constituționale.

În urma întâlnirii, reprezentanta PSD ne-a asigurat că există deschidere din partea Comisiei pentru modificarea legilor electorale. Așteptăm cu interes programarea unei întâlniri cu dl. Valeriu Zgonea, președintele Comisiei, conform celor agreate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s