Întrevedere cu UDMR, formațiune politică parlamentară

(2 dec 2014)

fb profileContinuând dialogul cu partidele politice parlamentare, reprezentanții Politică fără Bariere s-au întâlnit cu domnul Marton Arpad, reprezentantul UDMR în Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale.

În timpul campaniei electorale, candidatul UDMR, domnul Kelemen Hunor, a răspuns pozitiv principalelor propuneri ale campaniei Politică fără Bariere (detalii). În interiorul UDMR există o preocupare pentru acest subiect, așa cum arată și poziția publică a domnului Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Chiar dacă nu este convins de toate argumentele noastre, domnul Marton rămâne deschis dezbaterii și ne-a promis că va promova în Comisie o atitudine deschisă către dialog și cooperare cu societatea civilă. Domnia sa este de acord ca toate aceste propuneri trebuie să se regăsească pe masa Comisiei la începutul lucrărilor.

Ca poziție de principiu, domnul Marton Arpad susține eliminarea barierelor artificiale introduse în calea asocierii politice, dar subliniează că acest lucru trebuie făcut într-un cadru rațional, care să țină cont de eventualele efecte negative ale unei modificări legislative.

Politică fără bariere va continua dialogul cu reprezentanții UDMR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s